TOP

Jack & Jones gaat kleding recyclen

Modemerk Jack & Jones gaat samenwerken met I: CO, een wereldwijde organisatie op het gebied van recycling. De samenwerking betreft het recyclen van gebruikte kleding tot nieuwe grondstoffen. Kleding die nog in goede staat is, wordt verspreid in derdewereldlanden.

Jack & Jones is al enige tijd actief met het duurzamer maken van mode. Bij de productie van de Low Impact Denim jeans collectie wordt minder water, chemicaliën en energie gebruikt. De samenwerking met I: CO is de volgende stap in de verduurzaming van mode.

Modebewuste doelgroep

De twee partijen hopen met de samenwerking een jongere, modebewuste doelgroep te motiveren om milieubewuster te zijn en duurzame consumptie te ondersteunen. In bijna duizend Jack & Jones brandstores verspreid over 17 landen (waaronder alle winkels in Nederland) kunnen consumenten voortaan terecht om hun kleding te recyclen. Tot en met 17 maart 2013 ontvangen Jack & Jones klanten vijf euro korting op een jeans uit de Low Impact Denim collectie, wanneer ze hun oude kleding inleveren bij één van de brandstores.

Grondstof

I: CO verzorgt het transport, sorteren en recycleren van de ingezamelde kleding. Indien de kleding niet meer draagbaar is, wordt het omgezet als grondstof voor industriële producten (denk aan papier, isolatie, ondertapijt, bekledingsmaterialen of textielvezels).

Recyclen als trend

Inzamelen en recyclen van kleding is de nieuwste trend van modebedrijven op het gebied van duurzaamheid. Ook H&M en Kuyichi lanceerden onlangs initiatieven op dit gebied.