TOP

Jac Hensen opent winkel in Dordrecht

Jac Hensen heeft een filiaal in Dordrecht geopend. De nieuwe winkel van de mannenmoderetailer huist in een historisch hoekpand aan de Visstraat.

De winkel aan de Visstraat 27 in Dordrecht is de eerste Jac Hensen-winkel in de Randstad. Eerder vertelde Lars Woordes, marketingmanager van Jac Hensen, in een interview met Textilia dat het retailbedrijf heeft gekozen voor deze stad omdat ze zagen dat er uit deze regio veel online bestellingen werden geplaatst. 

Innovatieve aanpak

Het interieur van de nieuwe winkel kenmerkt zich door de combinatie van zwart staal, hout en messing details. Daarnaast zijn verschillende muren in de zaak bedekt met bakstenen, wat zorgt voor een kosmopolitische uitstraling. 

Jac Hensen Dordrecht binnenkant

In het nieuwe filiaal speelt – net als in de overige elf winkels van de mannenmodeketen – innovatie een belangrijke rol. Zo hebben klanten in de fysieke winkel dankzij de shopping app van de retailketen beschikking over het complete online assortiment. Ook heeft Jac Hensen op hun app de barcode-scanner geïntroduceerd. Hiermee kunnen klanten met hun smartphone artikelen die ze zien in het magazine scannen en laten reserveren om te passen in de fysieke winkel of direct online aanschaffen. 

Jac Hensen maakt met zijn ‘omni-channel 3.0-aanpak’ geen onderscheid tussen de online en offline winkelbeleving. “Die twee werelden lopen naadloos in elkaar over,” vertelde Woordes eerder aan Textilia. Dankzij deze innovatieve aanpak won de moderetailer vorig jaar drie prijzen: ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland in de categorie Herenmode 2016/2017, ABN AMRO Beste webshop van Nederland in de categorie Herenmode 2016/2017 en de Cross-Channel Award 2016/2017. 

Jac Hensen Dordrecht2