TOP

Jac Hensen mannenmode breidt openingstijden en services uit

De consument wil meer flexibiliteit en service. Vanuit die gedachte verruimt Jac Hensen mannenmode de openingstijden en breidt het familiebedrijf de on- en offline services uit.

Van de elf vestigingen die Jac Hensen in Midden- en Oost-Nederland heeft, is de conceptstore in Amersfoort met 1500 m2 de grootste. Als één van de eerste winkels in Amersfoort opent Jac Hensen de deuren voortaan elke woensdagavond tot 20 uur ’s avonds. Het idee is om drukbezette mannen, die geen zin of tijd hebben om op zaterdag of donderdag te winkelen, een alternatief te bieden. Algemeen directeur Robin Hensen: “Het is opmerkzaam dat steeds meer klanten hiernaar vroegen de laatste tijd. Supermarkten, grote warenhuizen en elektronica zaken werken al langer met bredere openingstijden. Wij willen hier graag aan mee doen als de klant hiernaar vraagt.” 

Combinatie on- en offline

Daarnaast worden ook de on- en offline services van het familiebedrijf uitgebreid. Via de site kan de klant vanuit huis de gewenste items selecteren en deze vervolgens ophalen in een lokale Jac Hensen winkel. Volgens Hensen komt deze service al wel veel voor in de elektronicabranche, maar binnen fashion nog (te) weinig. “Wij zijn er trots op deze dienst aan te bieden. We combineren zo het gemak en de snelheid van online shoppen met de warme service die mensen van ons gewend zijn. In onze winkels staan onze stijladviseurs klaar om, onder het genot van een smaakvolle kop koffie, te helpen en van advies te voorzien,” stelt Hensen.

 

Anderom is het sinds kort ook mogelijk om klantbestellingen via de winkel te doen en gratis thuis te laten bezorgen. Dankzij een verbetering in het voorraadsysteem is bovendien de complete voorraad van Jac Hensen beschikbaar voor alle winkels.

  

Niet misgrijpen


De service is volgens Hensen geboren uit een behoefte van de klant zelf. “We merken dat steeds meer mannen zich online oriënteren op onze site en dan vervolgens naar de winkel komen voor het advies. Is de pasvorm goed, hoe kan ik deze set verder aankleden en afstylen, dat soort vragen. Onze klant wilt er graag mooi en modieus uitzien, maar vindt het prettig om daar wel professioneel en vakkundig advies in te krijgen. Door online al de mogelijkheid te bieden om de favoriete kledingstukken van de man apart te laten hangen in de winkel naar zijn keuze, weet hij zeker dat hij niet misgrijpt als hij bij ons binnen stapt.”