TOP

Italiaans kindermerk Dodipetto opent eigen winkels

Dodipetto, bekend van het logo met het rode duiveltje is gestart met het openen van winkels in eigen land. Claudia Giovannini, exportmanager van het Italiaanse kindermerk vertelt over de plannen voor Europa en Nederland.

Dodipetto heeft net twee winkels geopend in Florence en Brescia. Wat zijn jullie plannen voor Italië en de rest van Europa?
In Florence en Brescia hebben wij onze vierde en vijfde winkel geopend en de zesde staat gepland over twee weken. We willen meer en meer winkels openen, en staan dus nog maar aan het begin. Met onze agenten werken we aan plannen om winkels in de rest van Europa te openen, maar concreet hebben we hierover nog geen beslissingen genomen.

Welk land zal het eerst aan de beurt zijn? Spanje, Griekenland, Nederland?
Een van de Mediterrane landen en bijna zeker Spanje zal als eerste aan de beurt zijn, want dat is nog altijd onze grootste exportmarkt. Een en ander zal in de zeer nabije toekomst gaan plaatsvinden. Voor een winkel in Nederland is het op dit moment nog te vroeg. Ons project zal eerst goed van de grond moeten komen door het te testen in de thuismarkt. Dit is onze bedrijfsfilosofie.

Wat heeft Dodipetto wat styling en prijs betreft te bieden?
Dodipetto biedt een totaalconcept voor actieve en ondernemende kinderen, vanaf babyleeftijd tot junioren. Hierbij is de prijs-kwaliteitverhouding maatgevend. We hopen dat kinderen onze kleren dag en nacht willen dragen.”

Dodipetto wordt in Nederland vertegenwoordigd door Ruben Worms Modeagenturen.