TOP

Irving Vorster lanceert eigen Modekamer

De Arnhemse modeontwerper Irving Vorster opent aanstaande zondag 28 oktober de eerste Modekamer op Landgoed Avegoor in Ellecom.

De Modekamer is onderdeel van Kamer zoekt Kunstenaar, een project georganiseerd door Landgoed Avegoor, dat ligt aan de rand van de Veluwe. Nog negen andere kunstenaars gingen aan de slag met een kamer van het hotel.

Eer
De ontwerper Irving Vorster van het modelabel Irvinx verlegde bij het samenstellen van de Modekamer zijn creativiteit van kleding naar interieur. “Ik voelde me zeer vereerd toen mij gevraagd werd of ik een kamer wilde inrichten voor dit kunstproject”, aldus Vorster. “De Modekamer is nu een soort mini-modehuis, omdat ik uitgegaan ben van mijn eigen atelier in het Modekwartier in Arnhem. Mijn stijlvoorkeur komt in de kamer dan ook duidelijk naar voren.”

Irvinx
Irving Vorster maakt damescouture onder zijn eigen modelabel Irvinx en gaf zijn eerste modeshow in 2004. Vorster maakte in 2008 zijn internationale debuut in Londen, organiseerde in 2009 een varende catwalk op een riviercruise tijdens de Arnhem Mode Biënnale  en opende begin 2010 zijn eigen couturesalon midden in het Modekwartier van Arnhem.