TOP

Inwoner Antwerpen begint petitie tegen Primark

Een inwoner van Antwerpen is een petitie gestart tegen de komst van een Primark-filiaal.

“Wij willen geen Primark in Antwerpen”, luidt de kop van de petitie die de 21-jarige studente Martyna Majchrzak is begonnen tegen de komst van het warenhuis in de Belgische stad. Bij 5000 handtekeningen sturen ze de petitie naar Philippe Thewissen, voorzitter van de handelsvereniging Meir.

Lage prijzen

Op de pagina van de petitie staat uitgelegd waarom ze geen Primark in Antwerpen wil: “De lage prijzen zorgen voor druk voor de hele sector met extreem lage lonen als gevolg. Ook de productie van hun eigen producten is een massaproductie waarbij mensen werken onder het minimumloon.”

Negatieve reacties

Aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws, vertelt Martyna: “De winkel stelt kinderen aan het werk in lageloonlanden.” Ze krijgt ook negatieve reacties op de petitie: “Op Twitter zijn er heel wat mensen die me verwijten dat ik hypocriet ben. Ik weet ook wel dat Primark niet de enige winkelketen is die kleding in lagelonenlanden laat fabriceren. Maar nu ze plannen hebben om in Antwerpen te openen, wil ik daar wat tegen doen.”

Inmiddels is de petitie meer dan 4.600 keer getekend.