TOP

Investeerder mannenmodemerk Benvenuto trekt zich terug

De investeerder met wie Benvenuto in september dit jaar in zee ging, heeft zich plotseling teruggetrokken. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Nadat moederbedrijf de Leithäuser-groep in april een aanvraag voor herstructurering in eigen beheer had ingediend bij de rechtbank van Essen in Duitsland voor drie bedrijven uit de groep, is de zoektocht naar een investeerder nu mislukt. Het gaat om Siegfried Leithäuser GmbH & KG, Leithäuser Trade GmbH & Co. KG en Benvenuto Mode für Männer GmbH.


Een investeerder voor het bedrijf trok zich plotseling terug uit de koopovereenkomst, staat in een verklaring. Wie de investeerder is, is niet bekend gemaakt. Ook een tweede, veelbelovende aanpak op korte termijn mislukte en daarom is er momenteel geen voortzettingsplan op lange termijn voor de bedrijven Siegfried Leithäuser GmbH & Co. KG en Leithäuser Trade GmbH & Co. KG. Door de aanhoudend moeilijke marktomgeving als gevolg van de coronapandemie konden de bedrijven zich tijdens de herstructurering niet herpositioneren, meldt het persbericht.


De nieuwe wintercollectie van Benvenuto is wel uitgeleverd en daarnaast zijn er nog aanzienlijke voorraden goederen in het NOS-segment die momenteel worden verkocht door curator Nils Meißner van het advocatenkantoor Görg.

Beeld: Benvenuto