TOP

Interfilière: trends zomer 2015

De Parijse editie van bodyfashionbeurs Interfilière toonde op 25, 26 en 27 januari de belangrijkste zomertrends voor 2015 op het gebied van bodyfashionmaterialen en -trends.

Of ze helemaal uit beeld zijn geweest valt te betwijfelen, maar push-upbeha’s maken in het voorjaar van volgend jaar in ieder geval een opmars. De belangrijkste trends bij deze enhancing lingerie wordt het aanbod van grotere cupmaten: plus sizes laten hun rondingen net zo graag zien. Daarnaast zal corrigerende push-up een rol spelen: grote maten kunnen hun lichaam hierdoor precies laten zien zoals zij dat willen. Recht tegenover plus sizes staan de kleinere cups. Cupmaten A en B worden minder weggemoffeld in het geweld van de focus op grote maten. Interfilière besteedde samen met de lingeriemerken Ysé, Huit en Maud & Marjorie meer aandacht aan de petite femme.

Details
Tijdens de januari-editie van Interfilière werd kant in de spotlights gezet. Ditmaal was de beurt aan borduurwerk in alle vormen en maten. Het forum The Exception en de lezing Embroidery in all its guises werden exclusief gewijd aan kant, de origineelste, meest innovatieve creaties kregen er een podium.

Trendforums
Voor een algemenere kijk op de trends van volgend jaar, was er in de trendforums een mix te zien van onder andere veel pasteltinten en nóg lichtere en fijnere materialen. Borduursels werden gepresenteerd in de vorm van platte designs en subtiele vormen die onzichtbaar blijven onder de bovenkleding. Corrigerend ondergoed wordt hierdoor nog minder zichtbaar zonder aan effectiviteit te verliezen. Naast pastellen waren kleuren dynamisch en geïnspireerd door de jaren zestig. Prints contrasteren zonder overweldigend te worden, met veel invloeden van exotische culturen. Bloemenprints zijn, vooral in de beachwear collecties, ook volgend jaar overvloedig aanwezig. De scheidslijn tussen onder- en badmode wordt dit jaar nog grijzer.

Innovaties
Wat betreft vernieuwende materialen waren de opvallendste ontwikkelingen onder andere de stoffen die het geler worden van witte materialen moeten tegengaan. M-Tec Pure White van Muehlmeier ontwikkelt een polyester microfibre die gele bodyfashion moet voorkomen. Stay White van Bra Cup doet het met een anti-oxiderende behandeling. Het Zwitserse Bischoff Textil AG, onder andere producent van borduurwerk, werd verkozen tot Designer of the Year 2014.

Meer informatie: www.interfiliere.com.

 Interfiliere 1 

Interfiliere 2 

Interfiliere 3 

Interfiliere 4 

Interfiliere 5 

Interfiliere 7 

Interfiliere 8 

Interfiliere 6