TOP

Interfilière juli 2013: innovatie voorop

Parijs' Porte de Versailles wacht 6 tot en met 8 juli een enorme toestroom aan modepubliek. Niet alleen lingerie- en stoffenbeurzen Mode City en Interfilière, ook Who's Next vindt in ditzelfde weekend plaats.

In totaal verwacht organisator Eurovet dit modeweekend zo’n 300 exposanten uit 25 landen en 11.500 bezoekers tijdens Mode City (MC) en Interfilière. Hoewel MC een feestelijk jubileum viert, valt er tijdens Interfilière minstens zo veel te zien.

Innovatie voorop
De nadruk ligt dit jaar op innovatieve materialen. De stoffen van de toekomst zijn licht, zacht, comfortabel, voelen aan als een tweede huid, benadrukken de pluspunten van het lichaam en/of ondersteunen tijdens intensieve, lichamelijke inspanning. Daarom wijdt Interfilière een specifiek deel van de beursvloer aan stoffen en materialen die één vraag beantwoorden: ‘Welke stof voor welk doel?’.

Op de beursvloer
Dit jaar is er voor het eerst een Designer of the Year uitgeroepen: de eer is aan European Stretch Fabrics: onder andere leverancier van stoffen voor olympische atleten tijdens diverse Olympische Spelen. Net als de voorgaande jaren zijn er zeven verschillende podia te bezichtigen: Lace It (kant), Brod’cust (borduursels), Acces Folies (onder andere knopen en lint), Neoskins (onder andere versiersels en breisels), Hi’tech (onder andere garen), Creative Lab (een podium voor trendbureaus en textielontwerpers) en Sourcing by Interfilière Paris (waar kopers inkoopadvies krijgen).

Trends FW2014/2015
De vier thema’s tijdens deze 21e editie zijn Silence, Oxidised, Sumtuous en Playful, aldus Interfilière. Silence zit vol etherische pastellen, bedoeld voor lichtgewicht stoffen. Brons, roestkleuren, bruin en dierenprints, combinaties met metallics en glimmende accenten staan centraal in de Oxidised-trend. Sumptuous is gebaseerd op Giorgio Armani’s gedachte dat bij oudere vrouwen casual glamour het beste past. Het Italiaanse Venetïë, orientaalse en Renaissance invloeden staan centraal in deze trend. Het thema Playful zit vol snoepkleurtjes: zomerse cocktailtinten en zoete pastels.

Voor meer informatie ga je naar www.lingerie-swimwear-paris.com en www.interfiliere.com.