TOP

Interfilière: jubileumeditie & trends SS 2014

Op 19, 20 en 21 januari showde vakbeurs Interfilière de belangrijkste kleuren, materialen en accessoires voor de SS 2014-bodyfashioncollecties.

Interfilière koos dit jaar voor het thema Evolution, het is immers vijftig jaar geleden dat organisator Eurovet de lingeriebeurzen naar Parijs haalde en zo’n dertig jaar geleden dat Interfilière de deuren opende. Inmiddels zijn beide gegroeid & geëvolueerd.

Thema’s
Interfilière bestaat inmiddels uit drie edities, na Parijs kwamen Sjanghai en Hongkong er in respectievelijk 2005 en 2006 bij. De aftrap is deze maand in Parijs, maart volgt Hongkong en in oktober is de beurt aan Sjanghai. De Franse beurs is verdeeld in zes ruimtes genaamd ‘Access folies’, ‘Brod’cust’, ‘Creative lab’, ‘Lace it’, ‘Neoskin’ en ‘Intimates & beachwear by Fatex’. Dit jaar worden voor de eerste keer twee ontwerpers van het jaar gekozen, eentje voor lingerie en één voor beachwear.

Trends SS 2014
Voor het voorjaar- en zomerseizoen van 2014 worden de grenzen tussen boven- en onderkleding nog vager. Wat naar het werk wordt gedragen is minsten zo geschikt voor op de bank. Loungewear lijkt chic genoeg om naar het werk aan te trekken en bodyfashion kan aan als verfijnde bovenkleding tijdens een avond stappen. Er worden veel kleuren en motieven uit de kunstwereld geleend, daarnaast zijn traditionele en culturele invloeden van belang. Qua kleur zijn er de bekende zachte pastel- en melktinten, ook oranjetinten zijn een opvallende trendkleur. We zien varianten zoals flamingo, sinaasappel en zonsondergang. Metallics zoals koper en felle blauwtinten zijn minder prominent aanwezig maar zullen waarschijnlijk een rol als accentkleur spelen. Ten slotte krijgt kant als materiaal een hoofdrol. In expositieruimte ‘The Exception’ krijgen bezoekers een voorproefje van innovaties op het gebied van deze stof.

Trendforums
De vier trendforums van deze editie zijn grotendeels geïnspireerd door de natuur. ‘Flower Rush’ is een klassiek thema: bloemen – met name rozen – zijn belangrijk. Echter niet op de traditionele manier, voor dit thema heeft de jonge garde Engelse ontwerpers bloemenprints een nieuw leven ingeblazen. Het futuristische en mysterieuze van lingerie vind je terug in het thema ‘Moonstruck’, waar nieuwe vormen en volumes terugkomen. Denk hier aan silhouetten zoals die van het Britse modehuis Alexander McQueen. Voor ‘Earth Manifest’ krijgen handwerk en authentieke achtergronden de nadruk: etnische prints, ruwe materialen en tribal motieven. Het thema ‘Taking part’ is fleurig en jong, een urban thema vol dynamiek, streepmotieven en de rode draad in home- en loungewear.

Meer informatie: www.lingerie-paris.com en www.interfiliere.com