TOP

Inretail verliest kort geding, maar gaat in hoger beroep

Inretail heeft het kort geding verloren dat de brancheorganisatie tegen de staat heeft aangespannen. De rechter vindt dat de overheid de belangen voldoende heeft afgewogen bij de beslissing om de niet-essentiële winkels te sluiten. De brancheorganisatie gaat in hoger beroep.

in een toelichting op de uitspraak zegt de rechter dat er volgens het OMT nog sprake is van een ernstig zorgelijke epidemiologische situatie. Daardoor is het voortduren van de maatregel ‘proportioneel en evenredig’. Inretail vindt de uitspraak een ‘enorme teleurstelling voor alle winkels die al maanden van veiligheid topprioriteit hebben gemaakt en worstelen om te overleven’. De brancheorganisatie heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Afgelopen maandag dagvaardde brancheorganisatie de Nederlandse staat en vanochtend maakte de rechter het vonnis bekend. De brancheorganisatie spande het kort geding aan omdat Inretail vindt dat de staat alle belangen die spelen onvoldoende heeft meegewogen bij het besluit om de niet-essentiële retail te sluiten. “Met de geboden alternatieven zijn voor te veel ondernemers geen realistische omzetten te halen”, aldus Inretail.

De niet-essentiële winkels zijn al vanaf 15 december 2020 gedwongen dicht om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. De lockdown zou in eerste instantie op 19 januari aflopen, maar deze periode werd al drie keer verlengd en is nog steeds van kracht.

Een groot interview met Jan Meerman, directeur bij Inretail, waarin hij ingaat op de coronaproblematiek en de lobby, lees je in Textilia magazine #4. Deze verschijnt op 26 maart 2021.


Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.


credit beeld: Textilia