TOP

Inretail-directeur Jan Meerman: ‘Overheid moet geleden schade vergoeden’

Inretail-directeur Meerman wil dat de overheid de schade gaat vergoeden die retailers hebben geleden door de harde lockdown.

Foto: Textilia

Volgens de Jan Meerman van Inretail zijn de huidige steunmaatregelen niet toereikend nu winkeliers, maar ook onder meer kappers en horecazaken zeker tot 14 januari de deur op slot moeten houden. “Retailers missen door die lockdown 4 miljard euro omzet, die zijn ze kwijt.” Dat zei hij in een gesprek met BNR. Hij pleit ervoor dat de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) weer wordt ingevoerd. “En dan niet met een eenmalige uitkering van 4000 euro. De overheid moet dan 8% van de omzet vergoeden voor alle ondernemers die nu getroffen zijn. Daarmee is de schade gedekt.”

Coronatoegangsbewijs

Meerman benadrukte nog eens dat de winkels gewoon open kunnen met inachtneming van de huidige maatregelen en een maximum aantal klanten per vierkante meter. Dat vindt hij beter dan winkelen met een coronatoegangsbewijs waar de overheid over nadenkt, zegt hij tegen Retailtrends. “Dat vinden we veel beter hanteerbaar. Maar als een coronatoegangsbewijs moet, noem het politieke chantage, dan slikken we ‘m door.”