TOP

Inretail boos op Ploumen

De belangenorganisatie voor retailers Inretail is boos over de manier waarop minister Lilianne Ploumen modebedrijven publiekelijk bekritiseerde.

Vorige maand zei minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in de media dat Coolcat, Wibra en Prénatal geen verantwoordelijkheid namen voor de textielarbeiders die hun kleding maken door het Bengaalse veiligheidsakkoord niet te tekenen.

Misplaatst

Volgens brancheorganisatie Inretail overschreed de minister hiermee een grens. Voorzitter Jan Meerman noemde haar opmerkingen ‘misplaatst’. “Individuele bedrijven met naam en toenaam publiekelijk in de beklaagbank plaatsen levert deze ondernemingen economische schade op”, schreef  Meerman in een brief.

Roland Kahn

Roland Kahn, de ceo van Coolcat, liet eerder ook al weten de uitspraken van Ploumen ‘schandalig’ te vinden. Hij zei geen invloed te hebben op salarissen van de textielarbeiders en dat het Bengaalse veiligheidsakkoord alleen over brandveiligheid van fabrieken gaat.

Onduidelijkheden

Inmiddels hebben Coolcat en Prénatal laten weten het verdrag te tekenen. Wibra deed dat nog niet vanwege ‘onduidelijkheden in de tekst’.