TOP

ING Retail Jaarprijs van start

De ING Retail Jaarprijs 2010 gaat weer beginnen. Hoewel het Retail Jaarprijs Gala, waar de prijzen worden uitgereikt, pas op 10 november is kunnen winkels zich vanaf 1 april inschrijven.

De belangrijkste prijzen die er te winnen zijn tijdens de ING Retail Jaarprijzen 2010 zijn die voor Beste Winkelketen (vakjuryprijs én publieksprijs) en die van Beste Zelfstandige Winkel (vakjuryprijs én publieksprijs). Daarnaast zijn er deelprijzen, zoals ‘De Leukste Winkel om bij te Werken’, de ‘Human Capital Award’, Beste Starter en Beste Bricks & Clicks.

Agenda:

Vakjuryprijzen Beste Winkelketen en Beste Zelfstandige Winkel:
Van 1 april t/m 18 juni kunnen winkeliers en ketens zich gratis inschrijven via www.retailjaarprijs.com. Begin juli maakt de vakjury een selectie van winkels, die worden onderworpen aan een klanttevredenheidsonderzoek en mystery shopper. Op 31 augustus worden de genomineerden bekend, die daarna door de vakjury worden bezocht. Op 10 november is de uitreiking tijdens het Retail Jaarprijs Gala.

Publieksprijs Beste Winkelketen van Nederland:
Van 3 mei t/m 1 augustus kunnen klanten ketens beoordelen op www.bestewinkelketen.nl. Op 5 oktober worden de 26 categorieprijzen uitgereikt tijdens het ING Retail Jaarprijs Excellence Event; de winnaars zijn automatisch genomineerd voor de overall Publieksprijs ‘Beste Winkelketen van Nederland’, die op 10 november wordt uitgereikt.

Publieksprijs Beste Zelfstandige Winkel van Nederland:
Van 19 maart t/m 11 juni kunnen deelnemers zich inschrijven op www.bestezelfstandigewinkel.nl. In de maand juli kunnen klanten de winkels beoordelen op deze website. Medio september worden er 12 provinciewinnaars bekend en op 10 november wordt tijdens het gala de hoofdprijs uitgereikt.

Overige prijzen
Voor de HBD-prijs Leukste Winkel om bij te Werken kunnen werknemers hun winkel inschrijven van 1 april t/m begin september kunnen via www.ikwerkbijdeleukstewinkel.nl. Voor Beste Starter en voor Beste Bricks & Clicks kunnen winkels zich tussen 1 april t/m 18 juni inschrijven via www.retailjaarprijs.com.