TOP

Inbraak nieuwe winkel Les Deux Frères [Interview]*

Onlangs sprak Textilia nog met de trotse eigenaren van Les Deux Frères over de opening hun tweede winkel in Amsterdam. Op de nacht van 29 op 30 oktober vlogen er twee bakstenen door de voordeur.

Nog maar een paar weken was de tweede mannenmodewinkel van Les Deux Frères open en nu al een inbraak. De winkel was nog niet voorzien van een alarm en beveiligingssysteem. ‘Alsof ze het roken,’ schreven eigenaren Alain en Mathieu van der Born op hun Facebook-pagina. Een paar dagen later kan Alain er alweer om lachen. “Het is klote, maar gelukkig zijn we verzekerd.”

Wat is er precies gebeurd?

“In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 oktober is er tussen 3.55 en 4.05 uur ingebroken bij onze nieuwe winkel op de Gasthuismolensteeg. Twee jongemannen kwamen op een Peugeot Vivacity aanrijden en hebben twee bakstenen door de ruit van de voordeur gegooid. De buren werden er wakker van en hebben de politie gebeld. Maar toen was het al te laat. Ze zijn misschien een halve minuut binnen geweest.”

Wat hebben ze buit gemaakt?

“Zestien nieuwe Peuterey jassen. Die zijn behoorlijk prijzig en dus interessant om door te verkopen. (lachend) We weten nu in ieder geval wel dat we een populair product hebben ingekocht!”

Hoe zijn jullie verzekerd, als de beveiliging nog niet was geïnstalleerd?

“Gelukkig heeft het district Negen Straatjes een camera-systeem in het hele systeem hangen. Die camera-beelden zijn genoeg bewijs voor de politie.” 

Wat gaan jullie nu doen om de daders te pakken?

“Dat is in principe aan de politie. Maar we hebben ook een beloning van 1000 euro aan shoptegoed uitgeloond voor de gouden tip via Facebook. Dus als iemand een jongen op een nieuwe Peugeot Vivacity door Amsterdam ziet rijden met een Peuterey-jas, dan horen we het graag!”