TOP

In Gold We Trust showt tijdens London Fashion Week


In Gold We Trust richt zijn pijlen op de Britse markt. Het Nederlandse streetwearlabel showt voor het eerst tijdens de Londense modeweek.

Het Amsterdamse In Gold We Trust wil de Britse markt veroveren. Om dit te bewerkstelligen presenteert het merk zich samen met andere opkomende ontwerpers tijdens London Fashion Week, die van 13 tot en met 17 september plaatsvindt. 

 

Eerste lijn

In Gold We Trust showt de meer exclusieve eerste lijn van de collectie, Franzel Amsterdam by In Gold We Trust. “Met op maat gemaakte items en eigen stoffen en prints, vertelt Victor Fränzel, mede-eigenaar van het label. “We hopen dat de collectie net zo goed ontvangen gaat worden als onze eerste show in Amsterdam, tijdens Amsterdam Fashion Week in 2013. Dit wordt de eerste keer dat we ons op deze manier internationaal presenteren.”

 

Juiste moment

Fränzel: “Dit is voor ons het juiste moment denk ik. We zien veel mogelijkheden in de Engelse markt. Op dit moment is er aardig wat aandacht voor jonge, gelijkgestemde merken als A-Cold-Wall, Martine Rose en Hood by Air. Eigenlijk is de Engelse markt creatief gezien vergelijkbaar aan die van Nederland, waar labels als Filling Pieces en Daily Paper veel aandacht genereren. En ook Patta heeft een succesvolle winkel in Londen, dus dat geeft aan dat er zeker interesse is voor dit segment.”

 

Parijs en Pitti

Sowieso heeft In Gold We Trust internationale ambities. Afgelopen zomer presenteerde de onderneming zich vanuit een showroom, tijdens de Parijse mannenmodeweek. Fränzel: “De reacties waren erg goed, dus in januari zijn we daar weer present. Daarnaast zijn we bezig met een plek op Pitti Uomo.”

 

Uitverkocht

Ook in Nederland gaan de zaken voorspoedig, vertelt de ondernemer. “Het seizoen is goed gestart. De najaarscollectie ligt nu drie weken in de winkels en sommige items zijn nu al uitverkocht. Zoals ‘the perfect jacket’, zoals we hem noemen, een jas met een capuchon: dat is deze winter absoluut een hot item, naast de hoodies natuurlijk. We gaan niet naleveren, we willen exclusief blijven, ook al zijn het hardlopers. Dan is het wachten tot volgend jaar, wanneer we weer met nieuwe kleuren komen.”

 

in gold we trust fw2019

In Gold We Trust’s najaarsbestseller: the perfect jacket.