TOP

In de Edge Trading pocket: Sweet Protection

Het Noorse merk Sweet Protection produceert functionele helmen en stylish outerwear voor locale wintersporthelden en de absolute wereldtop. Edge Trading heeft onlangs de distributierechten verworven en wil dit vooruitstrevende merk zo spoedig mogelijk in de meest toonaangevende snowboard- en skiwinkels in Nederland zien liggen.

Sweet Protection is een core action sportbedrijf. Producten zijn gemaakt voor de snowboarder en skiër die letterlijk voor zijn of haar sport leeft. Het team van Edge Trading heeft vier jaar lang moeten “checken, praten en zeuren” om dit merk te mogen gaan verkopen. “Dit seizoen zal er al gewerkt worden om Sweet Protection bij een kleine groep selectieve dealers onder te brengen, om vervolgens het merk alleen bij de beste snowboard en ski winkels van Nederland te verkopen”, zo laat Edge Trading weten via een persbericht.

Beste materialen

Sweet Protection opereert vanuit het kleine plaatsje Trysil in Noorwegen en werkt alleen met de beste materialen in zowel de helmen als de outerwear zoals: Carbon Fiber, High Impact ABS, Expanded Polypropyleen, 3 laags Gore-Tex Pro Shell, 2 laags Gore-Tex Performance Shell, Windstopper, Polartec Thermal Pro, Polartec Power Stretch, Primaloft en 400 – 800 Down.