TOP

Ikea lanceert driedelige pakken, leasepakken bij The Tailormates en Gucci profiteert van 90’s revival

Ikea lanceert driedelige pakken geïnspireerd op hun meubelcollecties. Verder: The Tailormates brengen leasepakken uit en Gucci profiteert van de 90’s revival. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 2 mei.

Ikea lanceert driedelige pakken

Ikea heeft nu pakken die perfect bij je beddengoed passen. De Britse afdeling van het bekende Zweedse bedrijf werkt samen metleermaker William Hunt uit Londen om driedelige pakken te maken. Ikea hoopt met de samenwerking Britten uit te dagen om zich excentrieker te kleden en hun interieur gedurfder in te richten.

De pakken zijn gemaakt van kenmerkend Ikea-textiel dat ook gebruikt wordt om meubels te bekleden.

 

The TailorMates lanceert leasepakken

The TailorMates komt met een leaseplan voor maatpakken. De retailer hoopt maatpakken toegankelijker te maken voor een groter publiek. Ze richten zich met dit nieuwe plan voornamelijk op young professionals op de arbeidsmarkt. Dat laten ze weten in een persbericht.

Volgens The TailorMates kiezen starters nu vaak voor confectiepakken. Voor 24 euro per maand kunnen ze voortaan ook kiezen voor een maatpak. De lening wordt afgesloten bij de financieringspartner van het bedrijf. Gedurende twee jaar betalen de klanten hun pak af. Daarna leveren ze het kostuum in en kunnen ze een nieuwe laten samenstellen. Het oude maatpak wordt gerecycled.

 

Britney Spears lanceert kledinglijn

Popster Britney Spears is bezig met een uitgebreide collectie, waaronder een kledinglijn. De lifestylecollectie bestaat verder uit cosmetica, sport en electronica. De lijn zal Britney Spears Lifestyle gaan heten en komt in 2019 uit. De kledinglijn, in samenwerking met productontwikkelaar Epic Rights zal verkocht worden via onder andere Amazon, zo meldt Amerikaanse website Racked.

Gucci profiteert van 90’s revival

De Franse luxegroep Kering heeft er mede dankzij Gucci een sterk eerste kwartaal gehad. De omzet steeg met 36,5 procent. Gucci profiteerde enorm van de jaren negentig revival en zag de omzet met 48,7 procent stijgen. De omzet kwam daarmee uit op 3,11 miljard euro.