TOP

IC Companys verhoogt omzetprognose

De Deense modeonderneming IC Companys heeft in de eerste helft van het boekjaar 2009/2010 minder omgezet, maar wel meer winst gedraaid in vergelijking tot dezelfde periode het jaar ervoor.

De opbrengsten van IC Companys daalden met 9% naar €250,6 miljoen. Verder liet de onderneming uit Kopenhagen dinsdag weten dat de nettowinst in het eerste halfjaar met 38% is gestegen naar €25,3 miljoen.

Omdat met name het tweede kwartaal beter is verlopen dan verwacht, verhoogde IC Companys de omzet- en winstverwachting voor het hele boekjaar. De onderneming denkt nu aan een jaaropbrengst van €440 miljoen in plaats van het eerdere geschatte €420 miljoen. De bedrijfswinst zou naar €33,27 miljoen moeten kunnen stijgen.

Businessstrategie
“We plukken de vruchten van de veranderingen die mondiaal zijn ingezet”, aldus Wilberd van Doorn (Country Manager Benelux). “Onze businessstrategie is per februari vorig jaar veranderd. De grootste veranderingen zijn de collectieleveringen in de winkels. De leveringen zijn aangepast aan de belangrijkste verkoopmomenten in de winkels. Verder hebben we ons prijsniveau aangepast.”

Best performing
Part Two en Saint Tropez zijn de twee merken van IC Companys die groeiden. “Part Two en Saint Tropez zijn inderdaad onze ‘best performing’ merken”, beaamt Van Doorn. “Part Two groeit in wholesale, waar Saint Tropez in wholesale maar ook in franchise groeit. Op het franchisen van Jackpot, Saint Tropez en Company stores ligt de focus.”

Eind december had de onderneming in totaal 333 eigen winkels en franchisewinkels wereldwijd. Volgens Van Doorn staan voor dit jaar 37 nieuwe winkels in Europa gepland. “De eerste stappen in de goede richting zijn gezet, maar we hebben ook nog een lange weg voor ons”, aldus Van Doorn.