TOP

Huurders en verhuurders in overleg over nieuw modelhuurcontract

Huurders en verhuurders van winkelruimte zijn aan het onderhandelen over de aanpassingen van het huidige modelhuurcontract. Het plan is om een nieuw contract binnen een jaar af te hebben.

Dit meldt de Financiële Telegraaf. Verhuurders willen de eentonigheid van winkelcentra aanpakken en daarmee huurders tegemoet komen. In ruil voor minder eentonigheid, willen verhuurders een meer flexibele houding van huurders. Het is voor het eerst dat huurders en verhuurders het met elkaar eens zijn op dit vlak.

Huidige overeenkomst onredelijk
Brancheorganisatie Detailhandel Nederland is blij met de nieuwe plannen. De organisatie noemt de huidige overeenkomst ‘vooral onredelijk voor huurders’. “We juichen dan ook van harte toe dat ook de verhuurders hier van af willen. Er moet een mooi evenwicht komen”, meldt een zegsman tegen de krant.

 

Renovatiebeding 

Momenteel wordt overlegd met verschillende vastgoedpartijen, huurders en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de inhoud van het nieuwe contract.
Zo komt het renovatiebeding in de nieuwe overeenkomst aan bod. Momenteel mogen verhuurders winkeliers uit hun winkelruimte zetten als een winkelcentrum wordt gerenoveerd. Dit willen beide partijen anders zien in de nieuwe overeenkomst.