TOP

Hutspot wil eigen kledinglijn en meer winkels

Conceptstore Hutspot wil onder meer drie nieuwe winkels openen in Nederland en een eigen kleding- en meubellijn lanceren.

 Hutspot is op zoek naar een investeerder om de groeiplannen te bekostigen. Zo wil de conceptstore drie nieuwe winkels openen om het totaal op zes te zetten. De derde Hutspot-winkel opende in november 2015 in Utrecht. Dit was de eerste winkel buiten Amsterdam. Drie jaar geleden investeerden de drie oprichters 5000 euro in de eerste winkel. Om de groeiplannen te bekostigen wordt nu gezocht naar kapitaal.

Merk

De retailer wil de drie nieuwe winkels openen in Den Haag, Maastricht en Rotterdam. Daarna is het plan om over de grens te gaan, waarheen precies is nog niet bekend. Naast de nieuwe winkels is Hutspot ook van plan een eigen merk te introduceren voor meubels en kleding

Fouten

De afgelopen drie jaar ging er veel mis bij Hutspot: “Hutspot maakte zo’n beetje alle fouten die je kunt maken,” vertelt medeoprichter Pieter Jongens aan Het Financieele Dagblad. De retailer zat in de knoop met loonadministratie en de horecaregels van Amsterdam. Daarnaast blijkt de bar zich minder snel terug te verdienen dan de winkel.

De oprichters hebben hun toekomstplannen om een hotel te openen en een festival te organiseren, voorlopig uit hun hoofd gezet.