TOP

Hunkemöller staat in de verkoop

Lingerieketen Hunkemöller is in de etalage gezet door investeringsmaatschappij PAI Partners.

Na ruim vier jaar zet investeringsmaatschappij PAI Partners Hunkemöller in de etalage. Zakenbank JPMorgan is ingehuurd om de lingerieketen te verkopen. Dit meldt De Financiële Telegraaf op basis van ingewijden.

Vorige week vond de selectieprocedure plaats in Parijs. Hier is voorgesteld om de Nederlandse keten te verkopen voor 500 miljoen euro. PAI Partners heeft de Hunkemöller gekocht in 2011 van detailhandelsbedrijf Maxeda voor 265 miljoen euro.

Overname

In de markt wordt gesproken over een overname door grote investeerders als CVC, KKR en Apollo. Er wordt ook gekeken naar een strategische koper. Die is echter moeilijker te vinden, zo vertelt een partner van een investeerder in de lingeriesector aan het dagblad. Victoria’s Secret zou bijvoorbeeld kunnen uitbreiden in Europa via Hunkemöller, aangezien ze nu vooral actief zijn in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Toch vraagt de partner zich af of dat via Hunkemöller zou kunnen, omdat de bedrijven niet in hetzelfde segment zitten.

In 2013 boekte Hunkemoller een nettoverlies van 2,6 miljoen euro, bij een omzet van 272 miljoen. Financieel bestuurder Ron Hemmen zei hierover in het Financieel Dagblad: ‘We hebben kleine verliezen, maar wel een gezond operationeel resultaat en een gezonde kasstroom. We herinvesteren alle cash in het bedrijf. Afgelopen boekjaar hebben we zeventig nieuwe winkels geopend, een record.