TOP

Hugo Boss keert terug op Pitti Uomo

Na een lange tijd van afwezigheid keert Hugo Boss terug op de Pitti Uomo. Het merk is van plan een modeshow te houden tijdens de toonaangevende mannenmodebeurs.

Dat Hugo Boss terugkeert op de Pitti werd aangekondigd door chief brand officer Ingo Wilts, die de jaarlijkse resultaten van het bedrijf presenteerde.

Tijdens de Pitti Uomo wordt de lente-zomer 2018-collectie van Hugo – het jongere en eigentijdse label van Hugo Boss – getoond, zo meldt Textilwirtschaft

Nieuwe strategie

Voorheen werden de shows van Hugo tijdens de Berlijnse modeweek gehouden. De keuze voor de Pitti heeft alles te maken met de nieuwe strategie van Hugo Boss. 

Naar aanleiding van een periode van tegenvallende resultaten liet Hugo Boss vorig jaar weten twee sublabels te laten vallen en meer te focussen op mannenmode. In februari 2017 toonde het merk zijn BOSS-mannencollectie weer sinds lange tijd tijdens de New York Fashion Week. 

Vorige week werd ook bekend dat de merken Off White en J.W. Anderson de gastontwerpers zijn van de komende Pitti en shows gaan geven tijdens de belangrijke mannenmodebeurs. De komende editie van Pitti Uomo wordt van 13 t/m 16 juni 2017 gehouden in Florence.