TOP

Hudson’s Bay tekent voor nog twee winkels in Nederland

Warenhuisketen Hudson’s Bay heeft een huurovereenkomst gesloten voor nog twee nieuwe vestigingen in voormalige V&D-panden.

Hudson’s Bay neemt ook haar intrek in de voormalige V&D-panden in Amstelveen en Almere. Dat maakt het Canadese warenhuis zelf bekend in een persbericht.

Twintig warenhuizen

Hudson’s Bay wil in totaal twintig warenhuizen in Nederland openen. In mei sloot het bedrijf huurovereenkomsten met pandeigenaren in Amsterdam, Breda en Tilburg en in juli werden filialen aangekondigd in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. De warenhuisketen zal bij de uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande infrastructuur en de twee winkelformules, Hudson’s Bay en Saks Off 5th, introduceren.

Nieuwe vestigingen: Amstelveen en Almere

Amstelveen

De winkel in Amstelveen komt aan de oostkant van het winkelcentrum, Buitenplein 101. Het winkelcentrum is straks een filiaal van 20.600 vierkante meter rijker. Edwin van de Woestijne van a.s.r Vastgoed Vermogensbeheer zegt hierover in een persbericht: “We zijn blij met de komst van het vernieuwende concept van Hudson’s Bay Company (HBC) en zien er naar uit om samen met hen het winkelplezier in Amstelveel te vergroten.”

Almere

In Almere komt Hudson’s Bay in de Citymall, een winkelcentrum dat ontworpen is door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. De winkel aan de Citadel 16 wordt groter dan 10.000 vierkante meter. Otto Ambagtsheer van het vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco laat in het persbericht weten: “Als leidend Europees beursgenoteerd winkelvastgoedfonds zijn we blij om Hudson’s Bay aan onze portefeuille toe te kunnen voegen. Omringd door sterke internationale merken zal de hoogwaardige Hudson’s Bay van grote waarde zijn voor onze bezoekers.”

Hudson’s Bay

Begin 2016 kwam Hudson’s Bay in het nieuws als mogelijke nieuwe eigenaar van de failliete warenhuisketen V&D. De overname ging niet door en V&D ging failliet. In mei maakte Hudson’s Bay bekend de komende twee jaar twintig vestigingen te openen in Nederland. De eerste vestigingen worden geopend in Enschede en Overijssel in 2017.