TOP

Hudson’s Bay tekent nog zeven nieuwe huurcontracten

Voor zeven voormalige V&D-panden is een nieuwe huurder gevonden. De Canadese winkelketen Hudson’s Bay heeft een overeenstemming bereikt met de verhuurders. Het bedrijf wil er filialen vestigen van de formules Hudson’s Bay en Saks Off 5th.

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft huurovereenkomsten getekend voor zeven nieuwe locaties in Nederland. Het gaat om de voormalige V&D-panden in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. Dat meldt Hudson’s Bay Company in een persbericht.

Inmiddels telt Hudson’s Bay nu elf locaties. Op tien locaties komt er een Hudson’s Bay-filiaal en op één locatie een Saks Off 5th-winkel. Eerder gaf de winkelketen aan de komende twee jaar twintig warenhuizen te willen openen.

De winkels zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 open gaan. Dat laat Richard Baker, bestuursvoorzitter van de Hudson’s Bay Company weten. Baker: “We zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties op A- locaties voor de Hudson’s Bay-formule in Nederland aan te kondigen. De snelheid waarin we overeenstemming bereiken over de contracten, onderstreept de wederzijdse bereidheid van verhuurders, gemeenten en het HBC-team om de eerste winkels te kunnen openen. We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties.”

De komst van de Canadese winkelketen naar Nederland zal volgens het bedrijf ongeveer 2.500 banen opleveren en de verbouwing nog een 2.500 banen. 

Hudson’s Bay werd in 1670 opgericht. Momenteel heeft het meer dan 460 warenhuizen in Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en België. Er werken zo’n 66.000 mensen.