TOP

House of Byfield mixt klassiek met sport

Een uitgesproken collectie met héél veel prints. Dat is de zomercollectie van de New Yorkse ontwerper Carmichael Byfield. Hij presenteerde zijn lijn 'House of Byfield' op 21 oktober in het Rotterdamse Grandcafé Engels.

Het was de eerste modeshow van Amerikaanse ontwerper Carmichael Byfield op Europees grondgebied. De collectie met als naam ‘Men in Action’ kenmerkt zich door het gebruik van flink wat details, zoals bloemenprints op colberts en strepen op soepel vallende broeken. Het handschrift van de ontwerper is een mix van sportieve en klassieke invloeden. Zo krijgen het klassieke pak een nieuw jasje door het gebruik van hippe prints en licht stofmateriaal.

Over de ontwerper
De van oorsprong New Yorkse designer Carmichael Byfield (36) woont sinds 2008 in Nederland waar hij zijn passie voor het ontwerpen van mannenkleding terug vond. Hij laat zich inspireren door het  altijd bruisende New York. Hier liep hij onder andere stage bij Donna Karan en Nicole Miller. De collectie ‘Men in Action’ is geïnspireerd op de New Yorkse man die zich durft te kleden en niet bang is om kleur te gebruiken.