TOP

Hondenbont, een nieuwe trend?

Een jas van een honden- of kattenbont? De gemiddelde westerling houdt het liever op een vosje of nerts, maar in China doen ze er niet moeilijk over.

Duizenden producten van katten- en hondenbont zijn te koop bij China’s grootste verkoopsite Taobao, tot woede van dierenbeschermers. Kortharige katten en Duitse herders blijken favoriet. Het bont worden in kleding, maar ook voor speeltjes en knuffels gebruikt, meldt nu.nl. Ook wordt er met labels gerommeld om ze op de westerse markt te kunnen verkopen, waar honden- en kattenbont veelal verboden is. Jaarlijks worden volgens schattingen circa twee miljoen honden en katten gedood voor de bonthandel, vooral in China en andere delen van Azië.

Fokken
De honden en katten worden in het koude noorden van China in de open lucht gefokt voor een dikkere vacht. Daarna worden ze op gruwelijke wijze gedood, aldus dierenwelzijnsorganisaties. Dat Chinezen graag hond eten is blijkbaar geen fabel want het vlees gaat in China rechtstreeks naar de vleesverwerkende industrie en restaurants in het zuiden van het land.