TOP

Homo’s zijn boos op Dolce & Gabbana

De internationale homogemeenschap is boos op Dolce & Gabbana. Het duo heeft uitspraken gedaan in het Italiaanse blad Panorama over hun visie op de juiste gezinssituatie.

Homo’s zijn boos op Dolce & Gabbana. In een interview met het blad Panorama stellen de modeontwerpers namelijk dat alleen hetrokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden: “Het enige goede gezin is een traditioneel gezin”, zo stellen zij. “Het leven moet zijn natuurlijke loop hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders.” Dit is opvallend, want het modeduo is zelf homoseksueel en zijn zelfs twintig jaar lang levenspartners geweest.


Boycot

Met deze uitspraken halen de ontwerpers zich de woede van homo’s, lesbiennes en biseksuelen op de hals. Binnen enkele uren was de hashtag #BoycottDolceGabbana trending op Twitter. Hiermee roepen medestanders elkaar op geen kleding van Dolce & Gabbana te dragen. Elton John is een van de eersten die oproept tot een boycot van het merk via Instagram: “Hoe durven jullie mijn prachtige kinderen te omschrijven als ‘synthetisch’? Jullie moeten je schamen dat jullie zo kunnen praten over IVF. Het is een wonder wat talloze mensen heeft geholpen, zowel hetero- als homoseksueel.”


Statement

Inmiddels hebben Dolce & Gabbana gereageerd op de ophef. In een statement aan The Guardian vertellen zij dat hun opvattingen over homogezinnen persoonlijk zijn en dat ze niemand willen veroordelen: “We geloven in vrijheid en liefde. We geloven in democratie en de vrijheid van meningsuiting die dat in stand houdt.”