TOP

Hollands modelabel Avelon maakt doorstart

Hoofdontwerper Eric Frenken krijgt alsnog de kans om van het Hollandse label Avelon een succes te maken. Voormalig eigenaar van Gsus, Peter Steenstra, is aangesteld als CEO.

Het Nederlandse modelabel Avelon, dat eind april failliet werd verklaard, maakt definitief een doorstart in een nieuw op te richten vennootschap. Met een nieuwe CEO – Peter Steenstra, voormalig eigenaar van Gsus – zal hoofdontwerper en creatief directeur Erik Frenken het label in de nieuwe vorm verder ontwikkelen.

Frenken blijft verantwoordelijk voor alle creatieve processen. Met de komst van Steenstra zal er meer aandacht zijn voor de operationele en strategische aspecten van Avelon, zo staat het in een persbericht.

Blij

Erik Frenken is blij dat hij verder kan bouwen aan het merk. “Het is ontzettend fijn dat er zo snel een oplossing gevonden is. Het team doet er alles aan om onze klanten de service en kwaliteit te leveren die zij gewend zijn. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we onze winkeliers op korte termijn de nieuwe collectie kunnen uitleveren en dat wij als merk en organisatie nog beter en sterker worden dan ooit tevoren.”

Curator mr. M.S. Breeman laat weten dat met de doorstart is geprobeerd de maximale waarde uit de bezittingen van Avelon B.V. te halen voor de gezamenlijke schuldeisers. Met de doorstart wordt bovendien werkgelegenheid behouden; alle personeelsleden van Avelon worden tegen dezelfde voorwaarden in dienst genomen door de nieuwe vennootschap.

Eerder failliet

Avelon ging al een keer eerder failliet, in 2009.  Toen was Avelon nog onderdeel van Blue Blood. Frenken werd vervolgens in 2010 de officiële eigenaar Avelon en maakte een doorstart.  

Voor het tweede faillissement had Avelon een winkelopening gepland staan in de Negen Straatjes in Amsterdam, maar die is voorlopig uitgesteld. Volgens een woordvoerder van het merk is de huur gegeven de omstandigheden weliswaar opgezegd, maar bestaat de kans dat die winkel alsnog wordt geopend. Wel gaan de productie en uitlevering van de wintercollectie 2015 gewoon door. Dat geldt ook voor de zomercollectie van 2016.

Avelon maakt kleding voor mannen en vrouwen. Ook is er sinds kort een schoenencollectie. Het merk wordt bij 200 verkooppunten in 27 landen verkocht.