TOP

Hogere omzet kledingwinkels, Louis Vuitton opent winkel in Amsterdam, nieuwe ceo Hudson’s Bay

Kledingwinkels hebben in het vierde kwartaal en hogere omzet behaald, Louis Vuitton opent een nieuwe boetiek in Amsterdam en Hudson’s Bay heeft een nieuwe ceo. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 4 maart.

CBS: Plus voor kledingwinkels in vierde kwartaal

De omzet van de detailhandel was in het vierde kwartaal van 2019 3,9 procent hoger dan een jaar eerder, meldt het CBS in een persbericht over de kwartaalcijfers. Het volume was 2,8 procent groter. De kledingwinkels (1,5 procent) hadden een hogere omzet in het vierde kwartaal. Winkels in schoenen en lederwaren (-1,1 procent) en winkels in recreatieartikelen (-4,5 procent) zetten minder om. De foodsector zette 1,3 procent meer om en de non-foodsector 3,6 procent. De woongerelateerde branches waren niet alleen in het vierde kwartaal, maar in het hele jaar 2019 de toonaangevende non-food branches. Vanaf 2014 was de omzet van de detailhandel elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In heel 2019 zette de detailhandel 3,4 procent meer om dan in 2018.

Nieuwe ceo voor Hudson’s Bay

De ceo van Hudson’s Bay Company Helena Foulkes treedt 13 maart af. Ze stond sinds 2018 aan het roer. Deze stap volgt op het van de beurs halen van het concern. Dat meldt onder meer Retailnews. Foulkes wordt opgevolgd door topman Richard Baker. Hudson’s Bay werd begin dit jaar voor elf Canadese dollar per aandeel van de beurs gehaald door Baker. “Huidige en toekomstige generaties veranderen de manier waarop zij leven, winkelen en werken. We willen ervoor zorgen dat Hudsons Bay mee kan transformeren met deze verandering”, aldus Baker in een statement. De topman Baker denkt dat het beter is om Hudson’s Bay weer op de rit te krijgen buiten de beurs om.

Geen corona-gevaar voor Nike-medewerkers

Collega’s van de medewerker van Nike met coronavirus in Hilversum liepen geen kans op besmetting, schrijft de Gooi- en Eemlander. Volgens GGD Gooi en Vechtstreek is de man tijdens de besmettelijke fase niet op het Europese hoofdkantoor van het sportmerk in Hilversum geweest. Nike sloot het hoofdkantoor maandag en dinsdag hermetisch af voor een grondige schoonmaak van de panden, toen was gebleken dat bij een van de personeelsleden het coronavirus was vastgesteld. Volgens de GGD is de besmette medewerker geen inwoner is van de regio Gooi en Vechtstreek. Het is niet bekend gemaakt waar de man wel woont. Bij Nike op het Arenapark in Hilversum werken 2.000 mensen uit 80 verschillende landen. De medewerkers wonen in het hele land.

‘Batavia Stad lijkt minder last te hebben van internetshops dan binnenstad’

Terwijl winkelstraten het moeilijk hebben in deze tijd, lijkt het in outletshopdorp Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad juist goed te gaan, zo meldt Trouw. Vergeleken met 2018 is de omzet daar vorig jaar met 9,4 procent gestegen, schrijft de krant op basis van cijfers van Retailtrends. Ook het bezoekersaantal gaat vooruit: het fashionoutlet trok in 2019 2,8 miljoen bezoekers. Volgens marketingdirecteur Scott Otte onderscheidt de outlet zich van de binnenstad door de veilige omgeving. Otte: “Het is hier niet te druk, een parkeerplaats is goedkoop en je krijgt advies in de winkel. Die service krijg je niet bij online shoppen, daarom voelen wij de concurrentie daarvan minder.”

Louis Vuitton opent nieuwe winkel in Amsterdam

Louis Vuitton opent een nieuwe boetiek in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat 140, meldt onder meer Vogue. Hier zal voor het eerst in Nederland de complete collectie van het Franse modehuis verkrijgbaar zijn; zowel de vrouwen- als mannencollecties, maar ook lederwaren, schoenen, accessoires, horloges, juwelen en parfums. Ook is er een bijzondere selectie te vinden van Objets Nomades, de exclusieve meubelcollectie van Louis Vuitton die in 2012 werd gelanceerd. De winkel heeft een oppervlakte van 560 m2 en bestaat uit een begane grond van 240 m2, een eerste verdieping van 110 m2 en een kelder van 210 m2.