TOP

Hoger pensioen detailhandel, Asos checkt Facebook bij retourfraude en Pampling opent eerste winkel in Nederland

Het Pensioenfonds Detailhandel verhoogt voor het eerst in jaren de pensioenen weer iets. Verder: het Spaanse kledingbedrijf Pampling heeft haar eerste Nederlandse vestiging geopend, bedrijven achter grote kledingfabrieken in Bangladesh hebben duizenden fabriekswerkers ontslagen en twee jonge mode-ondernemers zagen hun kledingwinkel doelwit worden van een ramkraak. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 6 februari.


Moderetailers checken serieretourneerders via social media

Online retailer Asos heeft aangekondigd dat ze bij serieretourneerders – klanten die continu hun gekochte spullen retour sturen – kritisch gaan kijken naar de social media-accounts van die klanten. Dat meldt Twinkle. De retailer heeft aangekondigd bij vermoedens van misbruik van de retourservice de Instagram- en Facebookpagina’s van aanvragers te checken. Wie daarop een foto geplaatst heeft waaruit blijkt dat het artikel gedragen is, krijgt geen akkoord voor de retouraanvraag. Ook het Britse warenhuis Harrods hanteert een dergelijke aanpak.

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt voor het eerst in jaren pensioenen

Het Pensioenfonds Detailhandel verhoogt voor het eerst in jaren de pensioenen weer iets. Dat meldt NU.nl. De financiële situatie van het fonds is voldoende verbeterd voor een ´gedeeltelijke´ indexatie. De pensioenen gaan met 0,1 procent omhoog. Dit betekent dat er 20 miljoen euro extra kan worden verdeeld onder alle deelnemers.

Spaanse T-shirtketen Pampling opent eerste winkel in Nederland

Het Spaanse kledingbedrijf Pampling heeft haar eerste Nederlandse vestiging geopend aan de Kalverstraat 107 te Amsterdam. Dat meldt Vastgoedjournaal. Het gaat om een winkel van ruim 95 m² op de begane grond en 75 m² op de eerste verdieping. Pampling verkoopt T-shirts en accessoires.

‘Kledingfabrieken die aan H&M en Zara leveren ontslaan duizenden werkers’

De bedrijven achter grote kledingfabrieken in Bangladesh hebben duizenden fabriekswerkers ontslagen. Dat deden ze volgens vakbondsleiders naar aanleiding van de protesten van enkele weken geleden, waarbij het personeel in actie kwam om een hoger loon af te dwingen. De fabrieken maken kleding voor merken als H&M, Zara en Mango.

Veel schade bij ramkraak kledingzaak van twee jonge ondernemers (19) uit Heesch

“Het was even schrikken en we hebben veel verdriet gehad, maar we gaan gewoon door.” zegt de 19-jarige Jahnavi Smits uit Oss tegen Omroep Brabant. Ze laat zich niet uit het veld slaan door een ramkraak, die maandagnacht werd gepleegd op de kledingzaak van haar en haar partner. De winkel, JR Fashion, staat aan Het Dorp in Heesch en werd binnen een minuut beroofd van tientallen kledingstukken.

Douane roept ondernemers in de kleding, textiel- en schoenenindustrie op zich voor te bereiden op Brexit

Vrijdag ontvingen ruim 72.000 ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk een brief van de Nederlandse Douane, waaronder ook ondernemers in de kleding, textiel- en schoenenindustrie. Want als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart verlaat, verandert de manier waarop zij handelen met het VK. Als er geen deal komt, kan het zijn dat je vanaf 30 maart voor een dichte slagboom staat en aangifte moet doen van de goederen die je in- en/of exporteert. In de brief roept de Douane ondernemers op de Brexit Impact Scan te doen.

Er zijn drie zaken die elk bedrijf dat handelt met het VK moet regelen:

  1. zorgen dat zij een EORI-nummer hebben. Dit is een identificatienummer dat nodig is om zaken met de Douane te kunnen doen;
  2. zorgen dat zij aangifte kunt doen in de systemen van de Douane. Hiervoor kunnen zij zich melden bij een douane-expediteur of zorgen dat zij over de benodigde software beschikken;
  3. een ‘Registratie elektronisch berichtenverkeer’ aanvragen als zij zelf geen aangifte gaan doen.