TOP

Hoedenontwerpster Berry Rutjes voor Pink Ribbon

Speciaal voor goed doel Pink Ribbon heeft de Haagse hoedenontwerpster Berry Rutjes een hoed ontworpen. Het hoofddeksel wordt op 25 juni verloot.

“Ik vind de activiteiten van Pink Ribbon een erg goede zaak en wilde daarom graag iets voor de stichting doen”, licht Berry Rutjes toe. In de kleur van de huisstijl van Pink Ribbon ontwierp Berry Rutjes een feestelijke, roze gelegenheidshoed. Pink Ribbon verloot de hoed in een loterij onder bezoekers van het Haagse evenement ShoppingNight op 25 juni.

De hoeden van Rutjes worden gemaakt van diverse materialen in verschillende vormen en kleuren in de salon op de Haagse Stille Veerkade. De stijl en ambachtelijke werkwijze van de hoedenhofleverancier leverde haar lovende recensies op. Ook nam de ontwerpster deel aan  exposities in het Rijksmuseum te Amsterdam en Gemeentemuseum van Den Haag. Rutjes vindt hoeden eigenzinnige kledingstukken: “Een hoed vertelt heel veel over de persoonlijkheid van de drager en kan eigenlijk worden gezien als een verlengstuk van de persoonlijkheid.”