TOP

Hoe is het met Femilet?

Iedere maand neemt Textilia een merk in het bodyfashionsegment onder de loep en vraagt: hoe gaat het? Deze maand is de eer aan lingeriemerk Femilet. Sandra Kolk geeft Textilia een update over dit Deense label.

-Aantal leveringen: Femilet levert 10 maanden per jaar.
-Aantal collecties: 4 collecties.
-Collectieopbouw: Meerdere keren per jaar verschijnt een nieuwe collectie. Het assortiment bestaat telkens uit een goed op elkaar afgestemd aanbod van lingerie, ondermode, beha’s, slips, strings, homewear, badmode en tal van verrassende accessoires. Om te voldoen aan een stijgende vraag naar grotere maten presenteert Femilet haar modellen in de maten A tot en met H. Deze zijn onderverdeeld in de merken:
Femilet: Klassieke en vrouwelijke modellen met een uitstekende pasvorm en kwaliteit.
Femilet basis: Dit zijn zwarte, witte en ivoorkleurige modellen van de drie basislingerielijnen Mary, Farao en Victoria. Deze lijnen staan los van de collecties en zijn uit voorraad leverbaar. Aqua by Femilet: Strand- en badmode voor vrouwen die trends nauw volgen.Costume: Jonge en trendy lingerie-, bad- en bedmode.
Black Edition by Femilet: De lingerielijn van designer Rikke Johnsen; speels, gewaagd en erg sexy. Deze items zijn gemaakt van elegant Frans kant en exclusieve Italiaanse materialen.
-Marge: 2.4-2.5
-Segment: midden

Uit welk land komt Femilet oorspronkelijk?
Het Deense lingeriemerk Femilet staat al meer dan 80 jaar garant voor modieuze onder- en badmode met een perfecte pasvorm en hoge kwaliteit.

Merken jullie iets van de recessie?
Gelukkig niet. De prijs/kwaliteitverhouding is dusdanig sterk dat de verkoopcijfers uitstekend zijn. Onze beha’s kosten bijvoorbeeld €29,95 tot €49,95.

Wat kun je vertellen over de nieuwste collecties?
De zomercollectie 2011 bestaat uit multicolor prints, vintage look, grote bloemen, studs en stenen, contrasten, poedertinten, kant en dierenprints. De materialen zijn zacht en comfortabel voor de huid.

Wat is de kracht van het merk?
Femilet staat voor stijlvolle en trendy modellen, een breed aanbod, materialen van uitstekende kwaliteit en optimale pasvorm. Onze collecties worden samengesteld in kleurblokken zodat de winkelier een schitterend winkelbeeld kan neerzetten. Alle kleuren zijn op elkaar afgestemd. Femilet besteedt veel aandacht aan de ontwerpen en heeft een scherp oog voor details.

Hoeveel verkooppunten zijn er?
150 verkooppunten in Nederland, in thuisland Denemarken en de rest van Scandinavië neemt Femilet de positie van marktleider in.

Heeft Femilet ook eigen winkels?
In Denemarken zijn 30 eigen Femilet-winkels. Wie weet in de toekomst ook in Nederland.

Wat is jouw favoriete item uit de komende collectie?
De Memory beha in hot pink! Deze kleur springt er echt uit.Ga voor meer informatie naar www.femilet.dk.