TOP

Hoe gelukkig is winkelpersoneel?

Hoe gelukkig is winkelpersoneel? Professor Ruut Veenhoven van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hiernaar onafhankelijk onderzoek gedaan. De resultaten worden op 12 mei gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Retailpoort van Detailhandel Nederland.

Voor de resultaten van het onderzoek naar de geluksbeleving van winkelmedewerkers en een goede analyse van de situatie in de Nederlandse detailhandel, is er een zogenaamde gelukswijzer opgesteld. Om tot een representatief resultaat te komen is het erg belangrijk dat zo veel mogelijk winkelmedewerkers de gelukswijzer invullen. Op de website kunnen medewerkers een aantal vragen invullen, plus een bijbehorend dagboek waarin wordt gevraagd hoe zij situaties in en om hun werk beoordelen. Het gaat om de waardering door leidinggevenden, de waardering en de contacten met collega’s en de ontplooiingsmogelijkheden in het werk. De website geeft direct een eerste terugkoppeling op de vraag hoe gelukkig je bent ten opzichte van anderen die de vragen hebben ingevuld. Door de website meerdere keren te bezoeken en het dagboek in te vullen, kunnen de geluksfactoren beter in kaart gebracht worden. Onder de deelnemers die het dagboek volledig invullen, verloot de Erasmus Universiteit vijf iPod nano’s.

Professor Ruut Veenhoven doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar geluk en beschikt over heel veel onderzoeksmateriaal en internationale gegevens die hij met elkaar heeft vergeleken.

 

http://www.gelukswijzer.nl/detailhandel