TOP

Hoe gaat het met Streep & Co?

Regelmatig neemt Bengels een nieuw merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?' Ditmaal het kindermerk Streep & Co.

Land van herkomst: Nederland
Merk/importeur/agent: Streep & Co
Sinds wanneer in Nederland: 2009
Prijzen (winkelverkoop): van €8,95 tot €24,95
Maten: voor jongens en meisjes in maat 50/56 tot en met 110/116. Daarnaast is er een collectie sjaals voor mama’s.
Gesproken met: Marlotte Groen

Hoe is het de afgelopen tijd met Streep & Co gegaan?
“Sinds de Kleine Fabriek en Playtime is het fantastisch gegaan. Ondertussen waren we ook te koop op de Hiswa, de watersportbeurs voor de consument. Een webwinkel waar ik mijn collectie aan lever stond daar met zeilkleding voor kinderen en mijn merk. Ik heb haar een dag geholpen op de stand en ik moet zeggen dat het goed is uitgepakt voor Streep & Co. We liggen bij winkels als Mevrouw Groen – die naam is toevallig, hoor – in Hilversum en Esmeralda in Laren. Daar gaat het heel goed. Van een winkelier in Duitsland heb ik  al twee naorders. Ik heb liever dat men twee keer besteld, dan in één keer teveel. Van die flexibiliteit worden winkeliers heel blij.”

Wat is de kracht van Streep & Co?
“Onze kracht is dat we een biologische collectie brengen van een goede kwaliteit, tegen een aangename prijs. Wat er in organische basics wordt aangeboden vind ik doorgaans wat aan de suffe kant of te duur. Wij zijn gecertificeerd door Global Organic Textile Standard (GOTS), die een strenge standaard hanteert. De collectie is weinig aan mode onderhevig. Je kunt ‘m makkelijk van kind naar kind doorschuiven. Streepjes zijn voor altijd. Bovendien zijn we klein en flexibel. Dat willen we zo houden.”

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als merk?
“Dat is wisselend. Ik merkte op Playtime dat men meer open staat voor nieuwe merken. In Nederland heeft men een meer afwachtende houding. “

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“We zijn in 2009 begonnen en hebben nu 20 verkooppunten in verschillende landen.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning?
“We hebben recent de sjaals voor moeders aan de collectie toegevoegd. Binnenkort lanceren we een basiccollectie voor baby’s in de nieuwe kleuren lichtroze en lichtblauw gecombineerd met off white. Vanaf dat moment gaan donkerblauw, rood en taupe de classiccollectie vormen. Dit voorjaar gaan we leveren aan twee jachthavenwinkels, waar je ook onderdelen voor je boot kunt kopen. Daar vult Streep & Co echt een gat in het kledingassortiment tussen goedkoop en heel duur. De fotoshoot gaan doen in de Optimist (jeugdbootklasse) van onze kinderen. Daarnaast gaan we voor de detaillist een groothandelssite opzetten, zo kunnen zij gemakkelijk bestellingen plaatsen. Ondertussen blijven we rustig, gestaag en organisch groeien. Dat is onze filosofie, liever langzaam dan ineens te snel. Dit past misschien ook wel heel goed in deze tijd.”