TOP

Hoe gaat het met Janice?

Regelmatig neemt Textilia een damesmerk onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Dit keer is da thet label Janice van de gelijknamige designer die in 2007 deelnam aan het televisieprogramma Project Catwalk.

Sinds wanneer: Sinds 2008
Doelgroep: “De Leontien Borsato’s van Nederland. Eigenlijk iedere vrouw kan zich hier in vinden.”
Maten: 34 t/m 42
Winkelverkoopprijzen: €199 tot €550

Hoe is het deze orderperiode gegaan?: “Super, we hebben er weer tien nieuwe verkopppunten bij en worden nu in 26 winkels in Nederland verkocht.”
Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie?: “Ze waren meer dan blij. Dit was de collectie die ze zochten en waar na tijden van reccesie zeker goed op gereageerd gaat worden.”
Wat is jouw kracht als ontwerper?: “De liefde voor handwerk en dat alles nog in mijn eigen atelier gemaakt wordt. Ook luister ik heel goed naar mijn klanten. Wat willen ze dragen en hoe voelen vrouwen zich het allermooist.”
Veel winkeliers hebben het moeilijk. Hoe proberen jullie mee te denken met de winkelier?: “Door ze te helpen met bijvoorbeeld modeshows. Ook hebben wij intern nieuwsbrieven met daarin onze tv-momenten en bekende vrouwen die het merk aan hebben. Dit kunnen de winkels weer communiceren aan hun klanten die hier vatbaar voor zijn.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten? “Er zijn 26 verkooppunten in Nederland en België.”
Wat staat er het komende half jaar op de planning?: “De wintercollectie 2012/2013!”
Op welke beurzen staan jullie? “Geen, want dat heeft voor ons geen zin. Wij zijn een exclusief merk en willen dat ook blijven. Op een beurs moet je na denken over grote borden, en lekker hapjes om potentiële klanten binnen te lokken. Een leuke vertegenwoordiger met een goeie babbel is zeker ook iets waard.”

Verkoopinformatie: Barbara van Dal, 06-39793468