TOP

Hoe gaat het met Erny van Reijmersdal?

Iedere maand neemt Textilia een merk onder de loep en vraagt: 'Hoe gaat het?' Ditmaal spraken we met designer Erny van Reijmersdal over zijn gelijknamige label.

Aantal collecties per jaar: twee
Marge: 2.6
Verkoopprijzen: €149 – €760
Website: www.ernyvanreijmersdal.nl
Aantal verkooppunten: 75
Informatienummer: 023-5160390

Hoe gaat het?: “Het gaat heel goed. Ik ben heel blij dat dat alle poeha eraf is en dat ik bezig ben met iets dat ik beheers. We hebben een klein team en dat werkt heel efficiënt en heel prettig. Ik doe de verkoop nu ook zelf en door dit directe contact met de klant weet ik wat er speelt en wat winkeliers wel of niet willen. De doorverkoopcijfers zijn niet slecht. Middenstanders hebben het hartstikke zwaar nog steeds, dus ik mag niet klagen.”

Wat is typisch Erny?: “Niet de paardrijstijl hoor, helemaal niet. Mijn collecties zijn een mooie balans tussen sportief en heel chique, van mannelijk naar heel vrouwelijk. Stoer en fragiel. Het zit er allemaal in.”

Wat voor soort vrouwen kopen Erny van Reijmersdal?: “Ik ben niet van de panterleggings en de goudlamé instappers. Ordinair of bling bling dat snap ik niet en ik kan daar niets mee. Maar voor de rest kan ik iedereen aankleden.”

Wat is het key-item deze winter?: “Dat is mijn gouden jasje. Nee, geen bling bling, het ziet eruit als oud goud. Als je dat op een zwart fluwelen rok draagt, kun je zo het koninklijke paleis binnenlopen. Zelf ben ik ook heel enthousiast over mijn toepassingen van kunstbont.”

Wat zijn de toekomstplannen?: “Ik ga zeker geen winkels openen, dat nooit meer. Wel gaan we het aantal verkooppunten uitbreiden, tot een max van 100 denk ik. De retailer moet wel de kans krijgen om exclusief te zijn, natuurlijk. Ik wil ook naar het buitenland, ik denk dat de Britse en de Amerikaanse markt het beste aansluiten bij mijn merk. Die markten begrijp ik. Ik ga verder geen gekke dingen doen als babycollecties ontwerpen of heren ofzo. Misschien gaan we wel op beurzen staan, maar daar denken we nog over na.”