TOP

Hoe gaat het met DNA?

Iedere maand neemt Textilia een merk in het mannenmodesegment onder de loep. Deze maand mailden we met Vincent Degenaar, sales manager van het Nederlandse leermerk DNA.

Waarom starten jullie met een lijn voor mannen?
“Als een logisch vervolg op de succesvolle DNA dameslijn presenteren we deze winter onze herenlijn. De collectie is mede ontstaan door de toenemende vraag naar een DNA collectie voor heren bij onze bestaande gemengde dames/heren klanten.

We waren daardoor binnen DNA al in een eerder stadium aan het brainstormen over een aanvulling in heren toen tijdens een opdrachtbespreking bleek dat we met goede vriend en DNA ‘huis’-architect Eric Kuster geheel op dezelfde lijn zaten. We hebben de plannen voor een DNA herencollectie samen wat concreter gemaakt.

Eric draagt graag luxe leren basic jasjes, maar de perfecte biker, trench en basic zat daar nog steeds niet tussen. Dit leek ons een perfect aanknopingspunt om onze krachten te bundelen en van hieruit de DNA by Eric Kuster collectie te presenteren. DNA heeft kennis van de goede basisingrediënten op het gebied van kwaliteit en pasvorm, Eric Kuster heeft als geen ander een scherp oog voor styling en details. Het resultaat is een capsule collectie bestaande uit acht luxury basics.”

Kan je iets over de kwaliteiten vertellen?
“De basis bij DNA is nappa leder. DNA heeft in de loop der jaren verschillende bewerkingen laten zien op het gebied van mooi, soepel en zacht nappaleder. Washed, steamed, stretched, natural, perforated, bubbled; mogelijkheden te over!”

Wat is de doelgroep en aan welke winkels wil je verkopen?
“DNA is nationaal en internationaal succesvol in winkel die zich in het hogere segment van de markt bewegen. Hier komen klanten die op zoek zijn naar luxe items gemaakt van kwaliteitsleer met een goede pasvorm. Daarbij zijn details doorslaggevend.”

Wat is het key-item voor winter 2011-2012?
“De Quilted Aviator in vintage leer is voor ons het commerciële key-item voor de herencollectie.”

Hoeveel artikelen en welke zijn er opgenomen in de collectie?
“De DNA by Eric Kuster collectie bestaat uit acht verschillende stijlen, uitgevoerd in verschillende premium leerkwaliteiten, zoals washed nappa, waxed suède, nubuck en een vintage look. De verkoopprijzen variëren van 429 tot 799 euro.”

Wat zijn de plannen met de mannenlijn?
“We hebben de DNA by Eric Kuster collectie ontworpen met als doel de man te bedienen die zich graag sophisticated, stijlvol en niet te opzichtig kleedt en op een natuurlijke manier succes en klasse uitstraalt door zijn eigen persoonlijkheid. Het leren jack dat hij daarbij draagt is simpelweg de rijke aanvulling op zijn voorkomen. Deze man draagt geen jeugdige, commerciële bikerjasjes meer, maar hij draagt ook zeker geen klassieke herenmode jas. Deze man draagt gewoon een luxury basic van DNA..”