TOP

Hoe gaat het met Colorado Denim?

Regelmatig neemt Textilia een vrouwenmodemerk onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Dit keer spraken we met William de Keijzer van Colorado Denim.

Hoe gaat het met Colorado Denim?
“Met Colorado Denim gaat het heel erg goed. Sinds enkele maanden zijn we actief op de Nederlandse markt en ondanks dat winkels niet snel een onbekend merk inkopen mogen we niet klagen. Inmiddels bestaat Colorado ruim dertig jaar en in die jaren is het merk uitgegroeid van een basic-merk tot een fashion-merk. Onze kracht ligt vooral in het grote NOS-programma dat je via een b2b of mail na kan bestellen, veel winkeliers lijken hier tegenwoordig een voorkeur voor te hebben. Vooral in de speciale lengte- of breedtematen merk je dat winkels geïnteresseerd zijn omdat hier weinig aanbod in is, maar juist veel vraag vanuit de markt.

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?
“Op dit moment zijn wij verkooppunten aan het zoeken en benaderen met zowel de najaarscollectie als het NOS-assortiment. Dit doen we bij echte jeanswinkels, kinderwinkels en speciaalzaken. Verder zijn we bezig met het aanpassen van onze campagnes op de Nederlandse markt. In Duitsland is het allemaal wat braver, hier mogen de campagnes wat directer.”

Hoeveel verkooppunten zijn er in Nederland? Kun je enkele winkels noemen?
“We hebben momenteel zes verkooppunten in Nederland, allemaal speciaalzaken die onze NOS-broeken in grote maten voor heren afnemen. Big And Beautiful in Leerdam was ons eerste verkooppunt. Inmiddels is Biggymans daar een aantal weken geleden aan toegevoegd.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie?
“Voor dames is dat het blouseje met de sterrenprint voor de winter, voor de zomer zijn dat de gekleurde broekjes. Bij de heren zijn onze jeans de best verkopende items, al zijn de
t-shirts met een inkoopprijs van €4.80 een inhaalslag aan het maken. Voor kinderen zijn de bovenstukken en de jeans gelijk. Dit komt voornamelijk door de lage prijzen.”

Waar ligt de focus in de nieuwste collectie? Wat is de stijl?
“De focus ligt op jeans, dat is onze grootste afzet markt.  We merken wel dat winkels ook geïnteresseerd zijn in de bovenstukken, dit heeft weer te maken met de goede prijzen. De stijl  van Colorado is American vintage, verwassen prints en opgestikte details zie je veel terug in de collectie.”

Wie is de Colorado-klant?
“De Colorado-klant is iemand die wel trends volgt, maar geen trendsetter hoeft te zijn en waarbij prijs heel belangrijk is. De doelgroep is ontzettend groot, naast een kindercollectie spreken we volwassenen aan tot ongeveer 55 jaar.” 

Colorado Denim
William de Keijzer
Vlietskant 17 Winkel/Showroom in Leerdam

T: 0345-820231
info@big-beautiful.nl