TOP

Hoe gaat het met Beets?

Regelmatig zal Bengels een nieuw merk in het kindersegment onder de loep nemen met de vraag 'hoe gaat het?' Ditmaal het kinderjeanslabel Beets.

Land van herkomst: Japan
Importeur: Jack Denim
Agent: Ageeth Tijhaar Agenturen
Sinds wanneer op de markt: 2008
Collectie: jongens en meisjes, maat 98 tot en met 176
Prijzen: shirts vanaf 19 euro, jeans vanaf 59 euro; vanaf winter 2010 49 euro
Gesproken met: Jacqueline Versluis

Hoe gaat het?
“De verkoop voor lente/zomer 2010 is goed geweest. De collectie is goed ontvangen.”

Wat is de kracht van Beets?
“We zetten een compleet beeld van jeans en tops neer, waarvan de styling is afgestemd op de Europese markt. Dat betekent dat de inspiratiebron Japan is, maar we goed kijken naar wat er speelt op de Europese Markt.”

Maakt de recessie het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk?
“Het is absoluut moeilijker, maar niet onmogelijk. Het is natuurlijk een uitdaging om in deze periode een nieuw merk in de markt neer te zetten. De samenwerking die wij het afgelopen seizoen met Ageeth Tijhaar zijn aangegaan, is naar tevredenheid. Zij heeft veel kennis van de markt en geeft ons input voor de invulling van de collectie. De wintercollectie gaat er dan ook waanzinnig goed uitzien.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“In Nederland hebben we 30 verkooppunten en in Duitsland 40.”

Wat zijn de plannen voor volgend seizoen?
“Voor België en Denemarken hebben we nieuwe agenten aangetrokken. Zij gaan van start met de verkoop van de wintercollectie 2010. Beets krijgt ook een uitbreiding van de collectie met winterjassen en ondergoed. Ook de styling van de jeans wordt onder handen genomen. Dat gaat een moderne, aparte uitstraling opleveren: herkenbaar Beets en zeker de moeite waard om te komen bekijken tijdens de Kleine Fabriek in januari 2010!” ageethtyhaar@12move.nl gsm 06-22450718