TOP

H&M Waste collectie: Lanvin in een nieuw jasje

H&M blaast nieuw leven in de Lanvin-collectie. De Zweedse modeketen gaat stoffen van overgebleven collecties hergebruiken voor een nieuwe kleding- en accessoirelijn, genaamd H&M Waste.

Hoewel honderden mensen in November in de rij stonden om een item uit de Lanvin-collectie voor H&M te bemachtigen, bleven er toch artikelen in de schappen hangen. In plaats van overgebleven resten in dozen op te bergen heeft de Zweedse modeketen een ander plan bedacht: deze en andere collecties hergebruiken voor een nieuwe collectie. Het resultaat: H&M Waste.

Sixties look
De H&M Waste collectie is een exclusieve lijn en bestaat onder andere uit jurkjes, tassen en vesten met prints en grafische patronen. “Elk item is tot stand gekomen door de verschillende stoffen van ‘oude stukken’ aan elkaar te naaien”, laat Ann Sofie Johansson aan New York Magazine weten. Johansson is hoofdontwerpster bij H&M en verantwoordelijk voor de nieuwe collectie die door de vele rechthoekige modellen, strepen en wieberruit een sixties twist krijg. “Mijn favoriet is het colour-blocking tuniekje, perfect voor de lente”, aldus Johansson.

De H&M Waste collectie zal in geselecteerde filialen te koop zijn. Om welke filialen dit gaat en wanneer is nog niet bekend.