TOP

H&M ruilt David Beckham in voor jongere popster

David Beckham is niet langer het gezicht van H&M. De Zweedse modeketen gaat in zee met een 26-jarige Canadese popster.

H&M heeft bekendgemaakt te stoppen met de Britse oud-voetballer David Beckham als gezicht voor de moderetailer. Een vervanger is al gevonden. Dat is de 26 jaar oude Canadees Abel Tesfaye, beter bekend onder zijn artiestennaam The Weeknd.

 

Rijzende ster

 

H&M wil graag een jonger publiek aanspreken en met The Weekns denken ze die in huis te hebben gehaald. Hij wordt gezien als invloedrijk. De ster van The Weeknd is nog steeds rijzende. Vorig jaar scoorde hij een grote hit met Can’t Feel My Face. Ook waren er samenwerkingen met onder andere Kanye West, Pharrell Williams en Drake, en won hij twee Grammy Awards. Nu staat hij weer in de schijnwerpers met Starboy, een nummer samen met Daft Punk. 

 

Afscheid van ‘Becks’

 

De samenwerking met The Weeknd betekent ook het afscheid van David Beckham, al zegt H&M dat het een niet met het ander te maken heeft. Beckham (41) was sinds 2011 het gezicht van H&M en heeft  vanaf toen een aantal collecties met H&M uitgebracht in ondergoed en kleding. Daarnaast was de oud-voetballer te zien in grote advertentiecampagnes. Ondanks het einde van de samenwerking met Beckham, zegt H&M een toekomstige samenwerking niet uit te sluiten.

 

Mannenmode

 

In maart 2017 komt The Weeknd met een eigen collectie mannenmode, genaamd ‘Spring Icons Selected by The Weeknd’.