TOP

H&M publiceert duurzaamheidsverslag 2012

Op 21 maart publiceerde H&M haar elfde duurzaamheidsverslag 'Conscious Actions'. Hierin laten ze zien wat ze doen voor duurzaamheid.

De belangrijkste punten uit het duurzaamheidsverslag van 2012 zijn:

 

– H&M maakt als een van de eerste en grootste modebedrijven ter wereld de lijst openbaar van fabrieken die aan de onderneming leveren.

– Het is de eerste modetailer ter wereld die een wereldwijd systeem lanceert voor het inzamelen van afgedankte kleding om deze te recyclen.

– Opnieuw is H&M de grootste gebruiker van biologisch katoen ter wereld. Op dit moment is 11,4 procent van hun katoen afkomstig uit biologische katoen.

– Karl-Johan Persson, CEO van H&M heeft tijdens een persoonlijke ontmoeting met de premier van Bangladesh Sheikh Hasina, gepleit voor hogere lonen. En komt er een jaarlijkse beoordeling van lonen voor arbeiders in de kledingindustie.

– H&M heeft samen met WNF een innovatiestrategie gelanceerd voor wereldwijd waterbeheer die de hele toeleveringsketen omvat en een doorbraak vormt binnen de mode industrie.

Verder is het opvallend dat 74 procent van de managers en 5o procent van de bestuursleden vrouwen zijn.

 

In Nederland heeft H&M tot 31 maart een Conscious Experience geopend op de Kalverstraat in Amsterdam. Hier kunnen consumenten op een interactieve manier ontdekken wat H&M doet op het gebied van duurzaamheid.