TOP

H&M opnieuw grootste verbruiker biologisch katoen

Voor het tweede jaar op rij is modeconcern H&M de grootste gebruiker van biologisch katoen wereldwijd. Dat blijkt uit cijfers van Global Textile Exchange Sustainable Textiles Market Report over 2011.

Sinds 2004 werkt H&M met gecertificeerd biologisch katoen en sinds 2010 kan de Zweedse retailer zich de grootste gebruiker van biologisch katoen ter wereld noemen. Dit is geheel in lijn met de doelstelling van het modeconcern om tegen het jaar 2020 uitsluitend biologisch katoen te gebruiken.
LaRhea Pepper, managing director van Textile Exchange is blij met de voorbeeldrol die H&M speelt als grootste gebruiker van gecertificeerd biologisch katoen. “H&M ondersteunt boeren en stimuleert innovatie met zijn doelstelling. Bovendien levert H&M met zijn Conscious Collectie een bijdrage aan gewenning en daarmee indirect aan een toenemend gebruik van duurzame katoen door de modebranche”, meent Pepper.

Better Cotton
H&M wil niet alleen het eigen gebruik van biologisch katoen geleidelijk verhogen, maar ook meer gerecyclede katoen gaan gebruiken. Daarnaast is H&M lid van het Better Cotton Initiative (http://www.bettercotton.org/) en zal het concern tot 2013 2 miljoen euro investeren om honderdduizenden katoenboeren katoen te laten verbouwen met minder water en minder chemicaliën via trainingen van het WNF en Solidaridad, partnerorganisaties van Better Cotton. “Katoen is het hoofdbestanddeel van onze kleding. Onze stappen voorwaarts betekenen belangrijke verbeteringen voor mens en milieu bij de katoenproducerende gemeenschappen “, aldus de sustainability manager bij H&M, Henrik Lampa.