TOP

H&M opent eerste winkel in Japan

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz heeft afgelopen zaterdag haar eerste filiaal in Japan geopend. CEO Rolf Eriksen van de modegigant knipte het lint door van de winkel in district Ginza, het chicste winkelgebied in Tokio.

Meer dan 5000 nieuwsgierigen stroomden na de opening de winkel binnen. “Het was een droom voor H&M om een winkel te openen in Japan. Daarom ben ik heel trots op onze eerste winkel in Tokio. Japan is een strategische en spannende markt waar een hoog modebewustzijn heerst. We hopen dat we onze klanten in Tokio een toegevoegde waarde kunnen bieden door mode te verkopen voor een goede prijs,” liet Eriksen weten in het persbericht.

De winkel is ongeveer 1000 vierkante meter groot en heeft vier verdiepingen met dames- herenkleding en accessoires. Bijzonder is dat de H&M-collectie van de Japanse Rei Kawakubo, ontwerpster en oprichtster van Comme des Carçons, gelanceerd zal worden in haar thuisland, in de nieuwe H&M. De start van de verkoop in de rest van de wereld volgt enkele dagen later.