Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

H&M maakt jurk van plastic afval

Voor de nieuwe H&M Conscious Exclusive-collectie gebruikt de kledingketen gerecycled polyester dat gemaakt is van plastic afval uit de zee.

Plastic afval uit de zee is een belangrijk onderdeel in de nieuwe Conscious Exclusive-collectie van H&M. Het duurzame materiaal Bionic is een gerecycled polyester waarvoor plastic afval wordt gebruikt. De stof is verwerkt in de plisséjurk uit de nieuwe H&M Conscious Exclusive collectie, die verder bestaat uit een uitgebreide collectie voor vrouwen en een formele kledinglijn voor mannen. Daarnaast is er ook een selectie kinderkleding opgenomen in de collectie, plus een
Conscious Exclusive-parfum van ecologische oliën. De collectie is vanaf 20 april verkrijgbaar in ongeveer 160 winkels wereldwijd en online.

Eigenzinnig en mooi

Perinilla Wohlfart, hoofd design en creative director van H&M vertelt over de collectie: “Voor het designteam van H&M is de Conscious Exclusive-collectie van dit jaar een unieke kans om items te creëren die eigenzinnig en mooi zijn. Het is fantastisch dat we kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzame materialen.”

Duurzaam katoen

Het modehuis heeft de ambitie om duurzame en hoogwaardige mode te maken. Op dit moment is 20 procent van het volledige productassortiment van H&M gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het doel is om in 2020 alleen nog maar duurzaam katoen te gebruiken.