TOP

H&M lanceert uniseks-collectie ‘Fashion Against Aids’

Eind april verschijnt de jaarlijkse Fashion Against Aids-collectie van modeketen H&M weer op de markt. Het thema van de vierde collectie is uniseks: een speciale kledinglijn die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kan worden.

Het originele ontwerp en het gebruikte materiaal van de Fashion Against Aids-collectie van Hennes & Maurits is zowel voor mannen als voor vrouwen hetzelfde. De modeketen heeft alleen de snit en de pasvorm op de sekse aangepast, waardoor de vierde Fashion Against Aids-collectie in het teken staat van uniseks. Met deze sportieve collectie probeert H&M nog duidelijker de boodschap over te brengen dat veilig vrijen zowel voor mannen als voor vrouwen belangrijk is.

T-shirts met boodschap
De nieuwe collectie bestaat onder andere uit jumpsuits, korte broekjes en parka’s die door afritsbare mouwen ook als jurkjes te dragen zijn. “De belangrijkste items zijn T-shirts met een boodschap en een sportief jack met ritsdetails, dat op allerlei verschillende manieren gedragen kan worden”, laat Anne-Sofie Johansson, hoofd van de designafdeling van H&M in een persbericht weten.

Fashion Against Aids
Met de Fashion Against Aids-collecties probeert H&M sinds 2008 de bewustwording van hiv en aids onder jongeren te vergroten. Anne Sofie Johansson: “dit is belangrijk, omdat de noodzaak om jonge mensen voorlichting te geven nog steeds groot is.” Van ieder artikel dat de modeketen uit de speciale collectie verkoopt, gaat 25% naar projecten die aandacht besteden aan aids en voorlichting om deze ziekte te voorkomen zoals DAA, UNDPA en MTV Staying Alive Foundation.

De H&M Against Aids 2011-collectie ligt vanaf 26 april in de schappen van de H&M Divided-afdeling.