TOP

H&M breidt uit met webshops en extra winkels

H&M lanceert deze zomer een webshop voor Franse consumenten. Daarnaast gaat de modeketen extra winkels openen, meldt Twinkle.

H&M wil 375 nieuwe stenen winkels openen, onder andere in ‘nieuwe’ gebieden als Australië en de Filippijnen. Ook ligt de focus van het Zweedse modebedrijf voor het komende jaar bij de afdelingen wonen en sport. H&M Sport werd in 2013 gelanceerd in samenwerking met het Zweedse Olympische team. Verder wil het bedrijf in het najaar van 2014 in drie andere grote gebieden een webshop lanceren.

Verkoopcijfers
H&M maakte donderdag 30 januari de wereldwijde verkoopcijfers bekend van de periode september, oktober en november 2013. Er was een omzetstijging van 12 procent naar 36,5 miljard Zweedse kronen (4,1 miljard euro), een kleine stijging ten opzichte van diezelfde periode in 2012. Toen was de omzet 5,29 miljard Zweedse kronen.

Uitbreiding 2013
Vorig jaar breidde het bedrijf ook al uit. In augustus 2013 werd een webshop in Amerika gelanceerd. Ook kwam H&M met & Other Stories. Een zusteronderneming met kleding en schoenen die ontworpen zijn aan de hand van de mode op blogs en social media. Dit jaar opent & Other Stories de eerste fysieke winkel in Nederland.