TOP

H&M boekt omzetplus dankzij winkelopeningen

H&M heeft in de eerste helft van het boekjaar (december 2008-mei 2009) een omzetplus geboekt van 21%. De omzet kwam uit op omgerekend 4,16 miljard euro.

In lokale wisselkoersen was de omzetplus van H&M in de eerste helft van het jaar 6%. Wanneer de nieuwe winkels niet worden meegerekend moet de retailer een omzetdaling van 3% noteren. De winst na belasting kwam uit op 570 miljoen euro. De maand mei was een moeilijke maand voor de retailer: de omzet bleef op het niveau van vorig jaar, maar dat is dankzij de nieuwe winkels. Zonder de nieuwe winkels daalde de omzet 9%. In dezelfde maand vorig jaar haalde de keten nog een plus van maar liefst 25%, wat dit jaar moeilijk te overtreffen bleek.

Er gingen in het eerste half jaar 93 winkels open en 9 dicht. Het totale aantal staat daarmee op 1822 winkels. De economische situatie heeft geen invloed op de expansieplannen van H&M. in de tweede helft van het jaar moeten en nog 159 winkels openen, voornamelijk in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.