TOP

Highlights Amsterdam Fashion Week AIFW januari 2009

Met de zomeredititie van de Amsterdam International Fashion Week voor de deur, blikken we terug op afgelopen januari. Wat waren de hoogtepunten van de wintercatwalk? Een top vijf.
  1. Met stip op nummer een staat de modeshow van het kindermodemerk Swart. “Een bijzonder mooie kindercollectie met een fantastische styling”, vindt redacteur Kim Pereira. “Verrassend om een kindermodemerk op de catwalk te zien. Leuk hoe die kinderen de show stalen.”
  2. De show van Iris van Herpen, is volgens eindredacteur Ellen van den Berg een van de hoogtepunten. “Het is bijna kunst wat Van Herpen laat zien. Er zit een hele duidelijke lijn in haar collecties. Elke show is een logische voortzetting van de vorige”, aldus Van den Berg.
  3. Redacteur Rosita van der Kwaak kiest voor de Prelude, de show die altijd voor het begin van de AIFW plaatsvindt. “Een mooi platform om jonge ontwerpers te laten schitteren.”
  4. De nummer vier komt ook van onze eindredacteur: de show van Blue Blood waar de nieuwe lijn Avalon van de hand van ontwerper Erik Frenken voor het eerst werd getoond.
  5. De show van Oilily, omdat het de laatste show was voor de surseance van het merk van Nederlandse bodem. Oilily heeft gelukkig al wel een doorstart gemaakt, dus wie weet zien we ze ooit terug op de catwalk van de AIFW.